Cloud Governance Whitepaper DK

Du skal blot udfylde denne formular for at downloade

Download nu

*required fields

Cloud Governance Whitepaper DK

Cloud Governance hvidbog – vejledning om hvordan sikkerhed, privatlivsbeskyttelse, compliance og risici kan vurderes og optimeres gennem ibrugtagning af Microsoft Hyper Scale Cloud Computing tjenester.

Få styr på datasikkerhed og compliance ved at opbygge god governance omkring anvendelse af cloud.

Hvidbogen er på dansk senest opdateret i Juni 2021 i version 4 og foreligger også i en opdateret engelsk version 4, fra Maj 2021 (se evt link nederst på denne side).

Gennem de sidste mange år har mange organisationer overvejet at tage Hyper Scale Cloud Computing i brug og mange er allerede godt i gang både med standard og custom cloud baserede løsninger. De seneste 12 måneder har en række juridiske elementer af betydning for anvendelse af Hyper Scale Cloud Computing (HSCC) haft stor fokus og der stilles nye krav til både kunden og leverandøren af disse tjenester, specielt med hensyn til begrebet ’tredjelandsoverførsler’. Mange har givet input til disse emner efter den såkaldte ’Schrems II’ dom i sommeren 2020. Fx Digitaliseringsstyrelsen som sammen med Center for Cybersikkerhed, har opdateret deres første Cloud-vejledning til hjælp for danske organisationer og det danske Datatilsyn som flere gange i løbet af de seneste måneder har givet praktisk vejledning til markedet.

Endnu er der dog nogle steder stadig udbredt uklarhed og fortolkninger som kan opfattes som blokeringer for anvendelse af cloud. Derfor udgiver Microsoft nu en opdatering af denne hvidbog, med vejledning til hvordan man gennemfører reel vurdering af risici og potentialet i og målsætningerne for anvendelse af HSCC.

Hvidbogen giver beslutningstagere vejledning inden for en række aspekter, der alle er væsentlige for, at man på juridisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig vis kan tage cloud computing i brug i Danmark. Cloudanvendelse nødvendiggør, at man, i forbindelse med den lovpligtige risikovurdering af behandling af persondata, stiller en række krav til både sin leverandør og til egen organisation.

I hvidbogen får du bl.a. svar på:

  • De seneste juridiske afklaringer og officielle vejledninger af relevans for overvejelser vedrørende cloud computing.
  • Hvordan gennemføres risikovurderinger incl vurdering af tredjelandsoverførsler, incl Microsoft Assurance dokumentation for implementerede passende supplerende sikkerhedsforanstaltninger.
  • SPØRGSMÅL TIL CLOUDLEVERANDØREN – 61 udvalgte spørgsmål om kontrakter, revision, databehandleraftaler, tredjelandsoverførsler, sikkerhedskontroller, håndtering af underleverandører, bæredygtighed, håndtering af myndighedshenvendelser, beredskabsplaner etc. 
  • En 8 punkts ’fast start’ vejledning til den dataansvarlige – og 18 nøje udvalgte spørgsmål om etablering af strategi, forretningsplan, risikovurdering, generel compliance, organisering, kompetenceopbygning og implementeringsplaner 
  • Overblik over særlige forhold i en række EU lande.
  • Overblik over andre whitepapers som går i dybden med emner som kryptering, data recidency, migreringsplanlægning, beredskabsplaner, sikkerhedspolitikker, standard certificeringer etc.
  • Total Cost of Ownership-beregninger: De omkostninger og gevinster, der bør indeholdes i beslutningsgrundlaget for en investering i ny teknologi.
  • Cloud Computing – service- og leverancemodeller: Mulige service- og leverancemodeller i cloud computing.

Du får med hvidbogen altså en guide til, hvordan Microsoft anbefaler, at man etablerer bedst muligt vurderingsgrundlag, compliance og sikkerhedsmæssig opsætning, og governance model, når man opbevarer og behandler persondata i skyen.  

Få hvidbogen i version 4 her – udfyld formularen til højre, og vi sender et download link til dig. 

Ønsker du i stedet at hente den engelske udgave som er opdateret i Maj 2021, kan du besøge dette link i stedet: https://aka.ms/MSCloudGovernanceEN.

https://info.microsoft.com/WE-AzureSec-CNTNT-FY20-12Dec-12-CloudGovernancehvidbog-SRGCM3127_02ThankYou-StandardHero.html
Download her