Fremtidens arbeidsplass: Hvordan åpne opp for bedre kommunikasjon i en ny arbeidshverdag

Registrer deg nå

Fyll ut dette skjemaet for å melde deg på det digitale arrangementet

*required fields

Fremtidens arbeidsplass: Hvordan åpne opp for bedre kommunikasjon i en ny arbeidshverdag

19 November 2020 | 10:00 - 10:30 | (GMT+02:00) Amsterdam, Berlin, Bern, Rome, Stockholm, Vienna

Når den hybride arbeidsplassen er kommet for å bli

Organisasjoner og bedrifter har det siste året vært gjennom massive endringer. De aller fleste av oss må tenkte nytt for å vokse, kunne tilby bedre kundeopplevelser og ikke minst engasjere ansatte i en ny arbeidshverdag.

Bli med oss når vi deler innsikt fra et nytt studie gjennomført på oppdrag fra Microsoft av KRC Research og Boston Consulting Group hvor vi dykker ned i spørsmålet: Hva er fremtidens arbeidsplass? Vi ser på hvordan samarbeid, produktivitet og innovasjon på arbeidsplassen har endret seg det siste året og hva organisasjoner kan gjøre for å tenke nytt.

I dette webinaret setter vi spesielt fokus på hvordan din bedrift kan åpne opp for bedre kommunikasjon i en ny arbeidshverdag.

Telefoni har definivt kommet for å bli, og talen fra våre kunder og partnere er klar; de som har dette i Microsoft Teams, de bare elsker det! Delta på webinaret og la deg inspirere:

  • Hvordan kan din organisasjon få til dette med telefoni i Teams
  • Hvordan ser det ut og hva finnes av muligheter

Webinaret vil passe de fleste kunnskapsnivåer og er relevant for deg som er leder eller mellomleder.

https://info.microsoft.com/WE-TeamMCD-WBNR-FY21-11Nov-19-TheworkplaceofthefutureHowtoopenupforbettercommunicationinaneweverydaywork-SRDEM46936_LP02ThankYou-StandardHero.html