Raportti: 7 oppia työn tulevaisuudesta

Lataa täyttämällä lomake

Lataa nyt

*required fields

Raportti: 7 oppia työn tulevaisuudesta

Suomalainen työelämä on kevään jäljiltä murroksessa. Etätyö on tullut jäädäkseen, mikä vaatii yrityksiä ja organisaatioita sovittamaan työtilojaan uudenlaisiin yhteistyön tarpeisiin. Digitalisaatiossa moni yhteisö on tehnyt jättiharppauksen ja samalla ihmisyys ja luovuus nousevat uuteen arvoon tuottavuuden perustuksina. Paluuta vanhaan ei ole ja työnantajien sekä työntekijöiden on hyvä aika pohtia työntekemistä aivan uudesta näkökulmasta.

Nämä havainnot perustuvat Microsoftin ja YIT:n teettämään ”7 oppia työn tulevaisuudesta” -katsaukseen, johon on koottu 20 tutkijan ja yritysjohtajan näkemyksiä siitä, millaisia muutoksia suomalaisella työelämällä on edessään ja miten rakennetaan turvallinen ja ihmisten tuottavuutta tukeva työympäristö koronan jälkeen.

Raportti tarkastelee työn muutosta seuraavista näkökulmista:

  • Etätyö tuli jäädäkseen
  • Toimistotiloilta vaaditaan enemmän
  • Digitalisaatio sai koronasta lisävauhtia
  • Hyvinvointi polarisoituu ja ihmisten tunteiden johtaminen korostuu
  • Yhdeksästä viiteen -ajattelu jää historiaan
  • Humanismi ja tunteet ovat edellytys tietotyön tuottavuudelle
  • Luovuus ja uudet ideat vaativat inhimillistä vuorovaikutusta

7 Oppia työn tulevaisuudesta -selvitykseen haastateltiin huhti-toukokuussa 2020 yhteensä 20 Suomessa toimivaa yritysjohtajaa, tutkijaa ja asiantuntijaa. Selvitys kokoaa haastateltujen näkemyksiä työn muutoksesta kevään 2020 aikana ja ajatuksiaan työn muuttumisesta kevään perusteella.

https://info.microsoft.com/WE-TeamMCD-CNTNT-FY21-10Oct-02-Learnaboutthefutureofwork-SRGCM3878_02ThankYou-StandardHero.html
Lue raportti tästä