Tekoäly julkisella sektorilla

Lataa täyttämällä lomake

Lataa nyt

*required fields

Tekoäly julkisella sektorilla

Digitalisaation vauhti kiihtyy edelleen, ja tekoälyn kaltaiset teknologiat tarjoavat entistä parempia valmiuksia vastata yhteiskunnan suurimpiin haasteisiin. Julkisella sektorilla mahdollisuudet ovat poikkeuksellisia etenkin tarkasteltaessa kriittisiä aiheita, kuten ilmastonmuutosta, terveydenhuoltoa ja sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta. Lyhyesti sanottuna julkishallinnot voivat tekoälyn avulla luoda paremman kansalaiskokemuksen.

Microsoft ja EY toteuttivat tämän tutkimuksen 12 Länsi-Euroopan maassa saadakseen syvällisemmän käsityksen tekoälystä julkisella sektorilla sekä mitatakseen organisaatioiden odotuksia ja prioriteetteja tekoälyyn liittyen. Yli 200 julkisen sektorin toimijan vastauksista näemme selvästi, että julkishallinnon päätöksentekijät kaikkialla Euroopassa pohtivat tekoälyä. Kiinnostus tekoälyn pitkäaikaista kehitystä kohtaan on laaja-alaista ja yhtenäistä. Tekoälyratkaisujen laajamittaisessa käyttöönotossa, työntekijöiden varustamisessa tarvittavilla taidoilla sekä tekoälyn mahdollisuuksien täysipainoisessa hyödyntämisessä on kuitenkin vielä paljon tehtävää.

Raportista selviää, miten julkinen sektori Suomessa hyötyy tekoälystä. Lataa raportti ja lue lisää.

https://info.microsoft.com/WE-DTGOV-CNTNT-FY21-11Nov-04-Artificialintelligenceinthepublicsector-SRGCM3961_02ThankYou-StandardHero.html
Lataa raportti tästä