Hur bygger vi en mer tillgänglig och inkluderande framtid med hjälp av teknik?

Anmäl dig nu

Fyll i formuläret för att anmäla dig till digitala evenemang

*required fields

Hur bygger vi en mer tillgänglig och inkluderande framtid med hjälp av teknik?

On Demand

Den 20 maj uppmärksammades den internationella tillgänglighetsmedvetenhetsdagen (Global Accessibility Awareness Day¹) världen över, en dag som årligen ämnar att få fler att prata och lära sig om digital inkludering och tillgänglighet. Under denna dag livesände vi ett digitalt event om varför tillgänglighet är en fråga för alla – och nu har du möjlighet att se eventet on demand!

Företag som arbetar med mångfald och inkludering har ofta en högre ekonomisk avkastning². Mångfald ger fler perspektiv, som kan leda till uppkomsten av nya tjänster, produkter och att nya kundgrupper nås. Att arbeta med inkludering och mångfald på en arbetsplats innebär att synliggöra, ta tillvara på och utveckla medarbetarnas olika kompetenser.

Vägen till inkludering och mångfald är att skapa en arbetsplats och en organisation som är tillgänglig för alla personer, oavsett funktionsvariationer. Det finns inga gränser för vad personer kan uppnå när rätt teknik sätts i deras händer.

Under denna timme får du lära dig:

  • Varför är tillgänglighet och inkludering viktigt? Hur jobbar Microsoft med tillgänglighetsfrågor? Vad finns det för digitala hjälpmedel?
  • Några enkla steg som varje organisation kan ta för att stödja medarbetare i alla åldrar och förmågor.

On demand-webinaret är textat.

Källor:

  1. Home - GAAD (globalaccessibilityawarenessday.org)
  2. Getting to Equal: The Disability Inclusion Advantage | Accenture

Talare:

Profilbild Mia Ahlgren, leende blond kvinna med svarta glasögon Mia Ahlgren är utredare i paraplyorganisationen Funktionsrätt Sverige med 46 medlemsförbund som tillsammans representerar cirka 400 000 människor som möter olika funktionshinder. Hon arbetar bland annat med samhällsstyrning för inkludering, mänskliga rättigheter, tillgänglighet, universell utformning och internationell standardisering.
Profilbild Anna Bergholtz, blond kvinna med armen på höften. Anna Bergholtz är entreprenör och journalist som brinner för mångfald och inkludering. Hon är medgrundare till Unique Power, en samlad kraft med unika kompetenser och perspektiv. Unique Power arbetar för inkludering och hållbarhet, vilket skapar vinster för oss alla.
Profilbild Stina Biärsjö, leende blond kvinna med mörkblå skjorta. Stina Biärsjö arbetar på Microsoft som Customer Success Manager inom frågor rörande inkludering och tillgänglighet. Stina hjälper organisationer att förstå hur tekniken kan vara en möjliggöra för att inkludera alla människor oavsett funktionsvariationer.
Profilbild Helene Barnekow, blond kvinna i svart klänning med mönstrade ärmar. Hélène Barnekow är vd på Microsoft Sverige och har mer än 25 års erfarenhet från IT och telekom-branschen. Hon har tidigare arbetat som vd på Telia Sverige. Hon har även ett förflutet i olika ledarroller på Sony Ericsson Mobile Communications. Hélène sitter i styrelsen på GN Store Nord A/S, Creades och IT&Telekomföretagen.

https://info.microsoft.com/WE-DIGTRNS-WBNR-FY21-05May-22-How-do-we-build-a-more-accessible-and-inclusive-future-with-the-help-of-technology-SRDEM75633_LP03-Thank-You---Standard-Hero.html